Opettajan työssäkin on paljon erilaisia kokouksia ja koulutuksia – jos kokoukset ovat etänä, niin tekoälypalveluilla on mahdollista saada niistä tehot irti. Kokousavustajat tekevät kokousmuistiinpanot halutulla kielellä, koostavat niistä lyhyet, muutaman lauseen-parin kappaleen briiffaukset ja esim. tekstittävät kokoukset reaaliajassa halutulle kielelle. Palvelut voivat myös koota käydyt keskustelut teemoittain sekä jakaa osallistujille tehtävälistat sen mukaan, mitä kokouksessa sovittiin. Kokousavustajat tarjoavat myös analytiikkaa, eli esimerkiksi tiedon siitä kuinka paljon kukin osallistuja oli kokouksessa äänessä. Luonnollisesti puheen translitterointi sekä äänitallenne aikaleimoilla onnistuvat. Palvelut eivät ole virheettömiä, minkä takia aikaleimat ovat käteviä: niiden kautta on nopea tarkistaa menikö kaikki sovitusti.
Erityisen käytännölliseksi tekoälykokousavustaja muuttuu silloin, jos itse ei pääse paikalle, mutta tekoälyavustaja tekee automaattisesti koonnin, jolla pysyy kartalla siitä, mitä kokouksessa on puhuttu ja sovittu.
Kokousavustajia on markkinoilla paljon ja nopeasti kehittyvässä tilanteessa emme halua esitellä mitään tiettyä palvelua, koska tieto voi vanhentua hyvinkin pian. Jos tällainen palvelu kiinnostaa, kannattaa tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin – kirjoitushetkellä tarjolla on esim. Fireflies, OtterPilot ja Microsoft Copilot for Microsoft 365 (joka on eri tuote, kuin myös Copilot-nimellä tunnettu tekstitekoäly).
Tekoäly opettajan apuna24.5.2024