7. Teksti valmiiseen pohjaan (esim. opekokous)

Ko­kous­muis­tiin­pa­not ja pöy­tä­kir­jat voi­vat toi­si­naan olla hy­vin­kin epä­sel­viä ja toi­saal­ta taas nii­den ulko­asu voi vaih­del­la sen mu­kaan, kuka on kan­ta­nut sih­tee­rin viit­taa ko­kouk­ses­sa. Teko­älyn avul­la tä­hän saa­daan sel­keyt­tä sekä si­säl­lön että aset­te­lun puo­les­ta.

Teks­ti­teko­äly­pal­ve­lut ku­ten Co­pi­lot tai ChatGPT voi­daan kou­lia te­ke­mään ulko­a­sul­taan siis­tit, tois­ten­sa kans­sa yh­te­ne­väi­set ja si­säl­löl­tään sel­ke­ät pöy­tä­kir­jat an­ne­tus­ta ma­te­ri­aa­lis­ta. Tämä ta­pah­tuu niin, että en­sin luo­daan ko­kous­pöy­tä­kir­ja­poh­ja. Jos val­mis­ta poh­jaa ei ole, niin teko­äly voi aut­taa myös sen luo­mi­ses­sa – yk­sin­ker­tai­sim­mil­laan esim. syöt­teel­lä:

Luo ko­kous­pöy­tä­kir­ja­poh­ja, jota käy­te­tään opet­tain­ko­kouk­sis­sa

Liit­tees­sä 2 on esi­merk­ki­poh­ja, joka on luo­tu teko­ä­lyl­lä.

Osa teko­äly­pal­ve­luis­ta hy­väk­syy esim. pdf-tie­dos­to­jen la­taa­mi­sen pal­ve­luun, jol­loin val­miin poh­jan voi la­da­ta myös tie­dos­to­na. Jos tätä mah­dol­li­suut­ta ei ole, niin poh­jan voi ko­pi­oi­da ja liit­tää syö­te­kent­tään. Ko­pi­oi­den poh­jan hyö­dyn­tä­mi­nen on­nis­tuu seu­raa­vas­ti:

Esi­merk­ki­syö­te:
Tämä on poh­ja, jon­ka täy­tät an­ta­mil­la­ni tie­doil­la:
[Poh­ja]

Tie­dot:
[Tie­dot ko­kouk­ses­ta va­paas­ti kir­joi­tet­tu­na]

Teko­äly opet­ta­jan apu­na24.5.2024